Drie_Vrouwen_150.jpg
Nieuws
Als Persoon ven Kennis naar wijsheid PDF Afdrukken E-mail

Image 

In mijn praktijk als coach krijg ik vaak mensen die op zoek zijn naar hun persoonlijke geluk. Vaak zijn ze hiermee al een tijd bezig, en lopen ze toch tegen belemmeringen aan die ze niet alleen kunnen overwinnen. Het ontwikkelen van hun persoonlijke wijsheid helpt bij het creëren van het gevoel van geluk. Zo kun je leren om je emoties niet alleen te beheersen, maar ze zelfs te gebruiken. Je kunt ontdekken wat jouw persoonlijke overtuigingen zijn die je blokkeren bij het realiseren van je droom. En als je dan wat lagen van de ui hebt afgepeld kun je nog aan de slag gaan met je patronen, die er vaak al jong ingekomen zijn en die ooit heel nuttig waren.

Er zijn een aantal schijnbare paradoxen die bijna altijd aan de orde komen:
Eigen verantwoordelijkheid versus omgeving
Werken met  bewustzijn
Je bent verantwoordelijk voor je eigen carrière, niet je baas of iemand anders in je omgeving. Het helpt wel om te kijken wat je in je omgeving hebt gecreëerd, want daar liggen nou juist al je leerpunten! Het kan dus zijn dat het lijkt of je omgeving, of iemand in je omgeving, je heel erg tegenwerkt.

Vrije wil versus resultaatgerichtheid
Werken met overtuigingen
Je hebt een vrije wil, dat betekent dat je kan kiezen voor een partner, vrienden, werk, acties, etc. Er is echter een verschil tussen de echte vrije wil, en de wil om iets te bereiken, wat ik verder resultaatgerichtheid zal noemen. Resultaatgerichtheid kennen veel mensen. Het wordt op het werk enorm gewaardeerd en er zijn zelfs vele cursussen gericht op het creëren van wat je wilt.

Vrije wil is pas goed inzetbaar als je je bewust bent van de keuzes die je hebt, en heel goed weet wat de droom is waar je naar toe wil werken. Om dat te bereiken is het vaak nodig om eens heel eerlijk in de spiegel te kijken. En dan kan blijken dat je soms dingen doet, “omdat het zo hoort”, of “omdat je denkt dat je nou eenmaal zo bent”.

Je eigen weg versus versus sociaal gedrag

Werken met emoties
Dan sta je op eigen benen, je hebt de belemmerende overtuigingen (vaak cultureel bepaald) uit de weg geruimd, en dan loop je nog tegen blokkades op. Dan kan het zijn dat je een bepaald patroon hebt ontwikkeld (bv. als iemand boos wordt ga ik weg, letterlijk of figuurlijk). Het is zo normaal, dat je niet eens doorhebt dat je het doet. Het is dus ook moeilijk om je er bewust van te worden. Als je de blinde vlek eenmaal hebt ontdekt, kan je ermee aan de slag. Veel puzzelstukjes zullen op hun plaats vallen, en eindelijk heb je zelf een stuur in handen waarmee je richting kan geven aan je leven.

Wil je aan de slag? Bel 06-25527550 voor een afspraak!

 
Bezielde salsa: dansen en lesgeven met passie PDF Afdrukken E-mail

Ik kan er enorm van genieten als mensen hun eigen passie volgen en er iets mee doen. Die mensen zijn vaak voorbeelden en inspirators voor anderen, omdat ze het levende bewijs zijn dat het de moeite waard is om je droom te laten uitkomen. Een van die mensen is mijn salsaleraar: Morry Krispijn, 40 jaar, getrouwd en zorgend voor 3 kinderen. Ik laat jullie graag via onderstaand interview (8 augustus 2007) met hem kennismaken.

Image
Morry, hoe ontstond jouw passie voor Salsa?
Na mijn eerste salsapassen in Colombia, ging ik in Nederland op les en zo vaak mogelijk vrijdansen. Mensen kwamen spontaan naar mij toe en vroegen me of ik hen ook kon leren om zo te dansen. Ik vond het lesgeven geweldig leuk, ik kreeg een kans en dus besloot ik het te gaan doen. De dansschool Salsaventura was geboren!
Lees meer...
 
Verwachtingen en zinvolle leerkansen PDF Afdrukken E-mail

Verwachtingen creëren een gehechtheid aan het resultaat. Als dat niet wordt bereikt, ontstaat er emotie. Je kan jezelf steeds rechtvaardigen, je trots verdedigen en de ideale lerares blijven zoeken, maar juist door geen verwachtingen te koesteren of ze los te laten, ontstaan leerkansen en mogelijkheden om voorbij de (voor)oordelen te komen. De hieronder opgenomen tekst illustreert dit volgens mij heel erg mooi!

Lees meer...
 
© 2022 www.zingeving.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.