The_Same_But_Different_150.jpg
Zin in Kennis PDF Afdrukken E-mail

Als organisatie adviseur help ik u graag met het creëren van zingeving in uw onderneming. Ik kies daarbij ook graag voor de invalshoek van kennisproductiviteit op strategisch niveau. Hierdoor maakt u met uw bedrijf de sprong van kennis naar wijsheid.

Mijn diensten bestaan uit:

  • Inspireren en ondersteunen m.b.t. het implementeren van zingeving in de organisatie
  • Personal coaching op leiderschap
  • Workshop “feminiene autonomie en ondernemerschap”
  • Workshops op maat
  • Ondersteuning bij organisatieveranderingen

Referentie:

Image

Een enthousiaste klant en enthousiaste deelnemers, dit blijkt uit het artikel dat in het bedrijfsblad van Leeuwendaal werd geschreven door Rian Kapitein: 

Kennisproductiviteit bij de juristen:
De klant betaalt voor het hoogste niveau van kenniskwaliteit, ons uurtarief kan best omhoog.
Algemene kennisontwikkeling moet voor eigen rekening komen.
Kennisontwikkeling moet meetbaar gemaakt worden.
Kennisontwikkeling moet worden toegepast in de beoordelingssystematiek en ook worden beloond.

Zo maar wat stellingen waar we als juristen van bestuursrecht en ambtenarenrecht met elkaar over hebben gediscussieerd. Dit in het kader van kennismanagement. Onder begeleiding van een externe kennismanagementdeskundige, Pam Leenheers, is ons kennismanagement de afgelopen tijd namelijk eens flink onder de loep genomen. We hebben vragenlijsten ingevuld en er zijn interviews gehouden en op 23 februari zijn de resultaten daarvan gepresenteerd. Kort gezegd komt het erop neer dat we met elkaar al heel veel kennis delen, dat we ook de ideale cultuur hebben om kennis te delen en dat we ook trots mogen zijn op wat we al aan kennis hebben en delen. Maar het kan natuurlijk altijd beter! Er waren dan ook verbeterpunten te melden. Zo is onze kennisontwikkeling en kennisdeling meestal ad hoc. Dit zou dus effectiever en beter gestructureerd kunnen worden. Na de presentatie volgde een discussieronde aan de hand van een aantal prikkelende stellingen. En dan blijkt dat sommige dingen nog niet zo eenvoudig zijn. Want tja, je kunt wel vinden dat kennisontwikkeling meetbaar gemaakt moet worden en meegenomen moet worden bij je beoordeling, maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe maak je kennisontwikkeling meetbaar? Het is goed en leuk om met elkaar van gedachten te wisselen over dit onderwerp. We wachten nu het eindrapport van Pam Leenheers af en zullen daarna gericht aan de slag gaan met het verbeteren van ons kennismanagement.

 
© 2022 www.zingeving.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.