The_Same_But_Different_150.jpg
Referenties PDF Afdrukken E-mail
 Image  

Referentie van Wouter van Putten, wethouder van Rijswijk
Pam vraagt me om haar toegevoegde waarde te beschrijven en dan in het bijzonder met betrekking tot haar werk voor de Stichting Invulling Stedenband Den Haag-Juigalpa (SIS) in Nicaragua.
Het feit dat Pam naast haar jonge gezin en haar bedrijf in opbouw het voorzitterschap van de SIS bekleedt zegt al veel over haar motivatie en belangstelling voor mensen en hun cultuur.
Onder Pam's leiding proberen wij op allerlei manieren de aandacht te vestigen op de problemen en de noden in onze zusterstad in Nicaragua.
Pam houdt ons bestuur bij de les en dat doet ze met volle overtuiging.
Soms betekent dat kwetsbaar opstellen, een andere keer gaat het om zakelijkheid en nuchterheid.
Pam voegt daar aan toe dat het ook zinvol moet zijn en dat past bij haar levensfilosofie.
Is een dergelijke voorzitter prettig?
Wat mij betreft is het antwoord: ja. Zeker als je - zoals ik in mijn politieke functie - de hele dag wordt "geleefd".
Met Pam kan ik afstand nemen en dat voelt plezierig. Daar hoeven wij niet eens voor de mediteren.

 

 

Referentie van een stafmedewerker van SIS
De Stedenband Den Haag Juigalpa (SIS) is het sociale gezicht van het internationale karakter van de stad Den Haag. Uitwisseling, wederkerigheid, wederzijdse betrokkenheid, ontwikkeling, voorlichting en projectondersteuning zijn centrale begrippen om hier vorm aan te geven.
De SIS zet in op kwaliteitsverbetering, onder meer door als stedenband verder te professionaliseren. De platte en dynamische organisatie van de SIS biedt mogelijkheden voor zowel staf, stagiair(e)s als vrijwilligers om creatief invulling te geven aan de activiteiten. Een voorwaarde voor het goed functioneren is wel dat naast de vereiste flexibiliteit ook het planmatig wordt gewerkt.
Pam Leenheers, de voorzitter van het bestuur, is verantwoordelijk voor de aansturing van beleid, missie, visie en strategie van de organisatie. Tegelijkertijd heeft Pam - in haar functie als de woordvoerder - bijgedragen aan het vergroten van het externe netwerk van de SIS.
Mede dankzij de actieve inzet van Pam Leenheers is de laatste jaren meer aandacht besteed aan de verbetering van de planmatige aanpak van activiteiten en procedures, zodat de professionalisering van de stedenband verder kon worden doorgevoerd.

Als coach heeft Pam verschillende sessies begeleid waarbij staf en bestuur gezamenlijk de missie en visie van de SIS hebben vastgesteld. Met als resultaat dat de missie van de SIS als volgt is gedefinieerd: “De SIS geeft gezicht aan het internationale sociaal karakter van Den Haag en handen aan grensoverschrijdende vriendschap.”

 
 
© 2022 www.zingeving.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.